Mekkora beleszólásod van a döntésekbe? Hogyan tudsz változást elérni? – Töltsd ki Te is a kérdőívet

eu kerdoiv png 1536x1024Milyen döntésekben szeretnél részt venni? Van-e elég beleszólásod a téged érintő döntésekbe? És mi lenne a legjobb módja ennek? Személyes beszélgetések vagy inkább online felmérések? Sok más mellett ilyen kérdésekre keresi a választ az Európai Unió, amelyhez a csatlakozásunk huszadik évfordulóját éppen a napokban ünnepeltük. 

A szervezet által alapított Gyerekrészvételi Platform most az összes tagországban megkérdezi a 17 év alatti gyerekeket és fiatalokat, hogy a válaszok alapján nagyobb beleszólást tervezzenek a döntésekbe.

 

A részvétel különböző dolgokat jelenthet: fontos része a szavazás, de részt vehetsz akár egy kérdőív megválaszolásával, egy petíció aláírásával, vagy úgy is, ha részt veszel egy találkozón.

 

Részvételnek számít az is, ha lépéseket teszünk az iskolák fejlesztéséért, a közvilágítás javítására, vagy fellépünk az éghajlatváltozás ellen.

 

Ha nem múltál még el 17 éves, és elmondanád a véleményed, ITT tudod megtenni. 

 

A magyar nyelvű kérdőívet ITT találod.

 

A határidő 2024. május 12.

 

JóKer csapata nevében köszönjük a válaszodat!

 

Kérdésed van? Írj nekünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Megismerkednél a JóKer programjával, vagy tájékozódnál más, fiatalokat és gyerekeket érintő közösségi eseményekről? Látogass el fiataloknak szóló oldalunkra, vagy kövesd a JóKert a Facebookon.