Filmajánlók kedd estére - Kes és Apa és fia

kes
Két filmet is ajánlunk ma estére, a Kes című, angol filmdrámát a Moha kávézóban tekinthetik meg, akik pedig inkább otthon maradnának, számukra a Duna tévé Apa és fia című családtörténete jelenthet kikapcsolódást.

 

Kes - 2011.10.25. Moha kávézó 18:45 óra

A tizennégyéves Billy Casper édesanyjával és idősebb bátyjával él egy bányászfaluban, Yorkshire közelében. Testvére Jud, a bányában dolgozik, húszonéves, durva és nagy nőcsábász. A yorkshire-i fiú, Billy magányos ebben a nem éppen felelmelő környezetben. Osztálytársai gúnyolják, tornaórán, hiányos felszerelése miatt a tanár megalázza. Szerencsére Billy megleli a maga kis világát, ugyanis talál egy madárfiókát, s ettől kezdve óvja, védi, eteti és röpteti. A kisfiú örökre szóló barátságot köt a sólyommal, akit Kesnek nevez.

 

Apa és fia - 2011.10.25. Duna tévé 21:30 óra

Tony Parsons bestsellerének filmváltozata egy harmincadik születésnapjához közeledő tévéproducerről szól, aki boldogan él bájos feleségével és kisfiával, míg egy egyéjszakás kalandot követően egy csapásra össze nem omlik a családi boldogság. Gina a család miatt felhagyott karrierjének felélesztésére Japánba utazik, ezalatt Harry magára marad az iskoláskor küszöbén álló Pattel. Apának és fiának meg kell tanulniuk együtt szembenézni az élet kihívásaival, ami azt is jelenti, hogy Harrynek szüleivel is újra meg kell találnia a hangot.