Sorozatajánló - Álomépítők

Írta:  Pákh Éva

life
Pákh Éva ajánlja olvasóink figyelmébe az Álomépítők sorozatát, ami a Viasat3 műsorán fut minden csütörtök este, de vasárnap megismétlik. Illetve egy adventi játékgyűjtésre is felhívja figyelmünket.

Az Álomépítőkalapötlete egy amerikai show-műsorból, a Nagy házalakításból származik, ahol az eredeti realytikre nem jellemző módon a főszerepet a cirkuszolás helyett a segítőkészség és összefogás kapja, jobb sorsa érdemes családok példáján bemutatva az egymásra való odafigyelés és szeretet egyén és közösség építő szerepét...

A mi magyar verziónkban, a műsorvezető Nagy Sándor mellett szerepet kap még Kate-Endresz Roberts belsőépítész és Ziszidisz Nikosz kivitelező. Ők 3-an vezetik a műsort és irányítják a cselekményeket, minden egyes részben egy új családot felkarolva, akik a műsor segítségével jelenlegi méltatlan helyzetükből egy szebb és jobb élet lehetőségét kapják meg. Ebben a műsor készítőin kívül általában nagyszámú önkéntes csapat is részt vesz, ami azért jó, mert egyre inkább népszerűsítik így is az önkéntesség fogalmát hazánkban. A sorozat mindig az adott család bemutatásával kezdődik, volt már köztük pl beteg kislányával magára maradt édesanya, vagy 6 gyermekét egyedül nevelő édesapa, de olyan kisfiú is jelentkezett a műsorba aki édesapját szerette volna "megmenteni" a nehéz afganisztáni küldetéstől, mivel az csak így tudta volna biztosítani a család fennmaradását és tönkrement házuk rendbehozatalát.

 

A családokat az átalakítás és építés idejére elküldik nyaralni, természetesen a stáb költéségén mivel legtöbbjüknek ez is még csak álom volt eddig, és mire hazatérnek, már egy teljesen megváltozott otthon és új élet képe fogadja őket.

 

Nagyon sok lélekmelegítő pillanatot szerzett már nekem a műsor, ezért is ajánlom sok szeretettel mindenki figyelmébe. A stábnak pedig azt üzenem: Csak így tovább!

A sorozatról

Adventi játékgyűjtési akciót szervez a Millenárison található Pixel Galéria Advent négy hétvégéjén keresztül - november 26-tól december 17-ig - a megyei gyermekotthonokban, illetve nevelőszülőknél élő gyermekek támogatására.

A kezdeményezés célja, hogy megajándékozzák azokat a rászoruló gyermekeket és családokat, akiknek egyébként nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Hogyha sok felesleges játékod van otthon, és akad olyan is, amelyiknek semmi hasznát sem veszed, hozd el a Millenárisra! A helyszínre érkező adományokat eljuttatjuk a rászorulóknak. A gyűjtést és a beérkezett ajándékok szétosztását a Millenáris koordinálja.