2014: A család és a munka összehangolásának éve

womenworkMájus 15-ét az ENSZ a Családok Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) kihirdette, hogy 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak kívánja szentelni.

2014 az Egyesült Nemzetek Szövetsége által megrendezett Nemzetközi Családév 20. évfordulója. A családok 2014-es ünneplése alkalmat ad a családok jelentős szerepének elismerésére Európa-szerte.

Ez az év rendkívül pozitív üzenetet hordozhat minden európai számára, hiszen nem kizárólag a készségek és a feladatok összehangolásáról szól, hanem az is célja, hogy javuljon az állampolgárok élete és jóléti szintje. A demográfiai problémákkal való szembenézés eszköze lehet annak, hogy optimistábban lássuk az Európai Unió jövőjét.

A 2014-es évben kiváló alkalom nyílik arra, hogy az előző nemzetközi évek folytatásaképpen az európai polgárokat olyan kérdésekkel szembesítsük, amelyek valóban érintik őket és a mindennapi aggodalmaikról szólnak. Az előző esztendők olyan, egymással összefüggő témákat állítottak a középpontba, mint a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem (2010), az önkéntesség (2011), az aktív időskor és a generációk közti szolidaritás (2012), valamint az állampolgárok (2013).

A COFACE a 2014-es év előkészítésének munkálataiba számos civil szervezetet, szociális partnert és családszervezetet von be Európa minden részéből.

A kezdeményezésről angolul és franciául olvashatunk a COFACE oldalán.

forrás: Biztos Kezdet

foto: sxc.hu