Gyerekek láncon

dailymailKétségbeejtő a helyzet Kínában, ahol gyermekeket láncolnak ki, mert a dolgozó szülők nem tudják vállalni a gyermekfelügyeletet és az orvosi kiadásokat.

Két kisgyereket láncoltak ki egy épület elé Dél-Kínában, amíg a szülők dolgoztak. A kisfiút és nővérét, akik három és négy évesek, nehéz láncokkal kötötték ki, hogy ne kóboroljanak el, és ne vihessék el őket idegenek. A gyerekeket, akiknek a szülei szegény migráns munkavállalók, sokan látták már sírni, mert zavarja őket, hogy nem mozoghatnak szabadon.

 

A közelben élő emberek azt mondták, hogy a gyerekek szülei Dél-Kína Hunan tartományból valók, és építő munkásként dolgoznak a faluban.

 

A gyerekek számára túl veszélyes az építkezés, ahol szüleik dolgoznak, így a felnőttek arra kényszerülnek, hogy kiláncolva hagyják hátra őket. A gyerekek apja azt mondja, hogy ő és a felesége tudják, hogy nem helyes kiláncolva magukra hagyni a kicsiket. „A feleségem sokszor sírt miközben ezt tettük, de tényleg nincsen más választásunk. Nagyon nehéz ez a távoli munka, de ez az egyetlen reményünk, hogy gyorsan felnevelhessük őket.”

 

A szívszaggató jelenet megmutatja, hogyan őröl fel sok családot a szegénység, Kína egyes részein. Sok szülő nem engedheti meg magának, hogy a gyerekeire vagy fogyatékkal élő rokonaira vigyázzon, miközben megpróbál megélni.

 

A képek publikálása után lavinaszerűen jelentek meg a további történetek: egy 13 éves lányt, Jiang Manqi-t, rendszeresen magára hagyott és egy mopedhez kötött ki a nagyapja, amíg dolgozott.

 

Nanjing-ban, Kelet-Kínában, egy nő tartotta a mentálisan beteg fiát megláncolva egy szobában, 21 éven keresztül. A 37 éves Hong Chunlin, legtöbb idejét csuklóján megbilincselve az ágyban tölti. 71 éves anyja, Chen Jiufang törődik vele, aki azután folyamodott ehhez a drasztikus intézkedéshez, hogy elmondása szerint nem tudta másképpen kezelni fia erőszakos viselkedését.

 

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2219682/Desperate-plight-Chinese-children-living-chains-working-parents-afford-childcare-medical-fees.html

foto: HAP/Quirky China News/Rex Feat

19 days banner eng