Bezárják a fővárosban a mozgáskorlátozott gyerekek legkorszerűbb középiskoláját

meoszCikkajánló a hvg.hu-ról: A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége felháborítónak tartja, hogy a főváros megszünteti a súlyos mozgáskorlátozott gyermekek legkorszerűbb speciális középiskoláját, a mexikói úti mozgásjavítót. A szervezet elnöke levélben kéri a főpolgármestert és az emberierőforrás-minisztert, hogy tegyék lehetővé, hogy az integrált oktatásra nem alkalmas tanulók hazánk legkorszerűbb, nemzetközileg is elismert speciális iskolájában folytathassák tanulmányaikat.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a fővárosi önkormányzat a 2013-2014-es tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a legsúlyosabb mozgássérült diákok mexikói úti mozgásjavító iskolájában és a meglévő három évfolyamot is meg akarja szüntetni.

 

A szervezet elnöke levélben kéri Tarlós István főpolgármestert és Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert, hogy tegyék lehetővé, hogy az integrált oktatásra nem alkalmas tanulók hazánk legkorszerűbb, nemzetközileg is elismert speciális iskolájában folytathassák tanulmányaikat.

 

A Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon – közismert nevén a mexikói úti mozgásjavító – az országban egyedülálló módon korszerű oktatást, terápiákat, mozgásfejlesztést, egészségügyi ellátást és gondozást biztosít a legsúlyosabb mozgássérült gyermekek részére, mindezt a legfelkészültebb szakemberekkel. A szakközépiskola 2009-ben indult el egy 3,5 milliárd forintos fejlesztést követően, melynek nagy részét a főváros állta.

 

Tovább a teljes cikkre (hvg.hu)

A Főváros válasza

foto:meosz.hu