Demokrácia és emberi jogok az iskolában - nemzetközi képregénypályázat

LogoAz Európai Bizottság és az Európa Tanács pályázatán részt vehetnek az Európai Kulturális Egyezményt aláíró országok (köztük Magyarország) diákjai, a felső korhatár az utolsó középiskolás év.

 

Témakörök:

- Van beleszólásod az iskolai vitákban?
- Mindenkit elfogadnak az iskoládban?
- Minden diák egyenlő bánásmódban részesül?
- Milyen mértékben jelennek meg az iskoládban az emberi jogok és más közös társadalmi ügyek?
- Mit jelent számodra a demokráciáról és az emberi jogokról szóló oktatás?
- Milyen módon szeretnéd népszerűsíteni az ötleteidet?

 

A képregény maximum 8 képből állhat, és egy oldalon el kell férnie. Beküldés elektronikusan, maximum 1 MB méretű PDF fájlban. A képregényt angol, francia vagy német nyelven kell elkészíteni, illetve ha más nyelven készült, mellékelni kell az angol francia vagy német nyelvű fordítását.

 

A nyertes pályázó munkája nagy médianyilvánosságot kap, mivel meg fog jelenni az EU-s intézmények honlapjain. A 10 legjobb pályaműből pedig egy rövidfilmet készítenek, amely hozzájárul az emberi jogi és állampolgári oktatás fejlesztéséhez.

 

A pályaműveket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell elküldeni, 2013. december 24-ig.

 

A teljes kiírás itt olvasható (angolul).