Családi Csoport Konferencia

A családi csoport konferencia (CSCSK) egy döntéshozó modell, a kliens és a szolgáltató (gyermekvédelem, oktatás, stb.) kapcsolatának a hagyományostól eltérő módja, amely a megszokottól eltérő szemléletet, kommunikációt és eljárási módok alkalmazását igényli.

A CSCSK a tág értelemben vett családtagok – a nagycsalád, barátok, szomszédok, stb. – találkozója, amelyet egy probléma megoldását támogató terv kidolgozására hívnak össze. A különleges a CSCSK-ban az a lehetőség, amely felhatalmazza a családokat ügyeik megoldására. Bár a döntések a szakemberek tanácsai mentén születnek, és szükség van az érdekelt szolgáltatók jóváhagyására, de a család és közvetlen környezete játssza a központi szerepet a problémamegoldás legjobb útjának kidolgozásában, a döntések meghozatalában, és a végrehajtás felelőssége is a családé. A CSCSK szakaszainak, a közreműködők és a résztvevők feladatainak ismerete, a változó szolgáltatói szerepek gyakorlása a sikeres alkalmazás alapfeltétele.

A képzés célja, hogy megismertessünk a résztvevőkkel egy olyan konfliktusmegoldó, döntéshozó módszert, amelynek igénybevételével a gyermek- és ifjúságvédelem területén dolgozó szakemberek a kliensek fokozottabb mértékű bevonása révén hatékonyabban tudják feladataikat ellátni.

 

A képzés időtartama összesen 28 óra, egy hónap alatt 3 alkalom és 1 szupervízió

A továbbképzés pontértéke: 25 pont A program engedélyszáma: S-05-025/2008

Részvételi díj: 30.000 Ft

 

A képzést minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk az egyesület székhelyén, az ország bármely településén megszervezett program esetén a résztvevők létszámának alsó határa 15 fő.

 

A jelentkezéseket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.