Gyerekek elleni erőszak – történet felolvasó maraton

felolvasó maraton plakátÁprilis 14-én, a Centrál Színházban történet felolvasó maratont rendeznek, amelynek megtörje az általános érvényű hallgatást a gyerekeket a családon belül érő bántalmazással és erőszakkal kapcsolatban.

 

"3 éves koromtól olyan emlékeim vannak, hogy apám ver. Nem mindig puszta kézzel, általában nadrágszíjjal, ha nagyon rossz voltam, vizes szíjjal, vagy a csattal. A büntetéseinek hatására kétszer tört be a fejem, orvoshoz egyszer sem vittek miatta. A hegek ma is ékes bizonyítékai ennek.

 

9 évesen kellett először kielégítenem, erre is veréssel tanított meg. Ez olyan valami volt, hogy ha elmondtam volna valakinek, akkor a családom meghalt volna miattam. Borzalmas titok, melyről soha, semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. 34 évesen írtam le először a pszichológusomnak, de még akkor is attól féltem, hogy gyilkossá válok miatta." (Süni)

 

Ehhez hasonló megrázó személyes történeteket hallgathatnak a résztvevők, népszerű színművészek tolmácsolásában. A maratoni hosszúságú (6 órás) felolvasóest kifejezett célja, hogy túllépje az elviselhetőség határát, az általános ingerküszöböt, és ezzel felhívja a figyelmet a gyermekbántalmazás problémájára.

 

Az elhangzó szövegek az Anoni Marához köthető Beszélj róla honlapról, néhány pedig a Terézanyutól és a Nane-tól származik. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű - esetleg rövidített - formában olvassák majd fel a Centrál Színház színészei és színészbarátai.

 

A program szakmai támogatója a Unicef Magyarország.

 

Gyerekek elleni erőszak – történet felolvasó maraton

 

Időpont: 2015. április 14-én, este 6-tól éjjel 12-ig

 

Helyszín: Centrál Színház (VI. kerület, Révay utca 18.)

 

A belépés ingyenes.

 

Az esemény eventje a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1397499520559829

 

Akik felolvasnak az este folyamán:

 

Ágoston Katalin, Almási Éva, Básti Juli, Béres Ilona, Bíró Kriszta, Borbás Gabi, Bozsik Yvette, Cserna Antal, Für Anikó, Gryllus Dorka, Halmágyi Sándor, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kovács István, Kovács Krisztián, Kováts Adél, Lázár Kati, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Papp János, Pogány Judit, Pokorny Lia, Polyák Lilla, Puskás Tamás, Rada Bálint, Rudolf Péter, Sajgál Erika, Schell Judit, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Stefanovics Angéla, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás, Szalay Kriszta, Szalay Mariann, Szegvári Katalin, Szervét Tibor, Szilágyi Csenge, Takács Katalin