Kié a gyerek, kié a feladat, kié a felelősség? - Beszélgetés a Feldmár Intézetben

feldmar intezetA Feldmár Intézet havonta megrendezésre kerülő rendezvénysorozata azzal a céllal jött létre, hogy érzékeny témákról cseréljenek eszmét olyanok, akikre sokan figyelnek. Április 24-én Herczog Mária közgazdász, családszociológus, gyermekvédelmi szakértő és L. Ritók Nóra művészetpedagógus, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója beszélgetnek a szakpolitikai szempontokról és a terepi tapasztalatokról.

 Lehet egy rendszer (pl. a börtönök) drágák és emberségesek, olcsók és emberségesek, olcsók és embertelenek vagy drágák és embertelenek. Miért és honnan alakul ki, hogy nem számolnak nálunk, például egy fogvatartott szabadulás előtti és utáni reintegrációja sokkal olcsóbb a költségvetésnek, mint ha néhány héten belül visszakerül és újra a börtönben kell tárolni.

 

Ezen nem sokat javít, ha dolgozik a börtönben és az sem, ha drágán veszi a börtönben a telefon perceket és a cigit. Vagy miért nem gondolkodunk úgy mint a kaliforniai kormányzó, aki a fű jövedéki adó tartalmát és a dekriminalizációs hasznot nézi, amikor engedélyezteti és nem azt, hogy sokaknak rossz véleménye van a fűről. Ő republikánus egyébként, tehát konzervatívnak mondható.

 

Kinek mi a dolga, felelőssége a gyerekek jóléte és jólléte terén, és miért érné meg a közösségnek, államnak "befektetni" a gyerekekbe és nem a családokat űzni, hajszolni, vádolni?

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresnek válasz(oka)t az este folyamán, amelynek a kimenetelét a résztvevők hozzászólásai is alakítják!

 

Időpont: 2017. április 24., 19:00-21:00 óra között

 

Helyszín: Feldmár Intézet, 1146 Budapest, Hermina út 35., 15-ös kapucsengő

 

JEGYÁR:

Április 23-ig: 2.300 HUF

Április 24-én és a helyszínen: 3.300 HUF

 

Az eseményről bővebben:

https://www.facebook.com/events/146854995837964