Ombudsmani Esték – Filmvetítés és beszélgetés a gyermekjogokról

Amateur Teens2017. április 12-én, 14.00 órakor kerül sor az Ombudsmani Esték előadássorozat tizenharmadik rendezvényére, ahol az Amateur Teens című svájci film bemutatására, majd ehhez kapcsolódva egy gyermekjogi kerekasztal-beszélgetésre kerül sor.

 A Szemrevaló Filmfesztiválon bemutatott film szinopszisa: „Kamasz fiúk és lányok egy zürichi középiskolában - teljesen átlagos fiatalok, akik arra vágynak, hogy szeressék és elfogadják őket. De a közösségi média hatalma a csillogó szelfikkel és a megfelelési kényszer, hogy minél lazábbnak és szexibbnek látsszanak, arra készteti őket, hogy letagadják valódi érzéseiket. Tragédia készül, melyben szinte alig lehet különbséget tenni elkövető és áldozat, bűn és ártatlanság között.”

 

A magyar felirattal is ellátott 90 perces, német nyelvű film megtekintését követően dr. Herczog Mária, a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnökének moderálásával gyermekjogi szakértők beszélgetnek a film által felvetett elgondolkodtató kérdésekről, a megoldási utakról és a kapcsolódó iskolai programról is. A rendezvényt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala a Svájci Nagykövetség együttműködésével, valamint Őexc. Peter Burkhard nagykövet úr személyes részvételével szervezi.

 

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 1051 Budapest, Nádor utca 22. Korczak-terem.

 

A részvételi szándékot 2017. április 7-ig a következő e-mail címen kell jelezni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.