Mediátor képzés Győrben

mediacioEgyesületünk 2019 januárjában Mediátor/Közvetítői képzést szervez győri helyszínen. A szakmai személyiségfejlesztő foglakozás célja, hogy a résztvevőket megismertesse a mediáció filozófiájával, eszköztárával, módszereivel és folyamatával, így a szakemberek e technika alkalmazásával az egyének és a családok konfliktusainak kezelésében is hatékony segítséget nyújthatnak.

A mediáció olyan alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer, amelyben a résztvevők egy pártatlan szakember - a mediátor - segítségével jutnak el a megegyezéshez, az egyéni és kölcsönös érdekek figyelembevételével. Mediációs megállapodásnak azt tekintjük, amit a konfliktusban álló felek elfogadnak, és írásban rögzítenek. A mediáció alapja a tárgyalás és az egyeztetés. Képzésünk az előírt ismereti és készségelemek megismertetése és megtárgyalása mellett kiemelten gyakorlatorientált, nagy hangsúlyt helyez a gyakorlatszerzés különböző módozataira.

 

A képzés 2 – egyenként 30 órás – modulból épül fel.

 

Első modul: Célja az alapvető ismeretek elsajátítása.

Tartalma: Konfliktuselméleti alapismeretek és készségek; Tárgyalás és közvetítés; A közvetítői folyamat; A közvetítői tevékenység módszertana, a szükséges készségek áttekintése és gyakorlása; A módszertan és készségek elsajátítása; Pszichológiai ismeretek és készségek; A közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek + etikai dimenziók.

 

Második modul: Célja a megszerzett ismeretek további gyakorlása, elmélyítése, a már megszerzett – és tovább bővítendő – közvetítői tapasztalatok fényében.

Tartalma: A konfliktuskezelési ismeretek és készségek fejlesztése; A mediáción részt vevők tárgyalási és konfliktuskezelési stílusának azonosítása; Közvetítői folyamat: a tapasztalatok csoportos feldolgozása; Módszertani és pszichológiai ismeretek és készségek fejlesztése; Probléma-specifikus szimulált esetgyakorlatok.

 

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

- közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek,

- pszichológia, tárgyalási ismeretek és készségek,

- kérdezéstechnikai ismeretek,

- tárgyalási, konfliktus kezelési és konfliktus feldolgozó módok megismerése,

- konfliktuskezelési stílus fejlesztése,

- különböző mediációs technikák megismerése,

- a terepmunka során adódó váratlan esetekre való felkészülés.

 

A képzés időpontja: 2019. január 7., 8., 9. és január 21., 22., 23. napok

 

A képzés helyszíne: Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ, 9024 Győr, Vasvári Pál u.1.

 

A képzés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által minősített. Engedélyszáma: S-05-084/2016. A minősítésnek megfelelően a képzés elvégzéséről a személyes gondoskodásban dolgozók továbbképzési pontrendszerében 30 pontot igazolunk vissza.

 

A képzés óraszáma (60 óra) a pedagógus továbbképzési rendszerben is elszámolható.

 

Képzésünk az Igazságügyi Minisztérium által elismert közvetítői szakmai képzés, így elfogadják a Közvetítői névjegyzékbe kerüléshez. A névjegyzékre kerülésnek további feltételeiről itt olvashatnak: http://igazsagugyiinformaciok.kormany.hu/kozvetito-szeretnek-lenni-termeszetes-szemely

 

Bővebben a képzéről: http://www.csagyi.hu/kepzesek/mediacio-avagy-a-fajdalommentes-konfliktuskezeles

 

A képzésre jelentkezni és bővebb információt kapni a Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület ügyfélszolgálatán lehet, telefonon vagy emailben, az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: (+36-1) 225-3526

Mobil: 06-30-459-2739

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.