Egy év a remény jegyében - Filmbemutató

a year of hopeA felnőttek bűneinek miért ártatlan gyerekek az áldozatai? Lehetséges-e megváltoztatni bántalmazott utcagyerekek életét, és egy szebb jövő reményét ébreszteni bennük? A Stairway program keretében húsz kiszolgáltatott utcagyereket emelnek ki egy évre Manila, a Fülöp-szigeteki főváros nyomornegyedéből.

 Egy év a remény jegyében – egy év, amely során van hol aludniuk és van mit enniük. Egy év alatt megpróbálják őket „feléleszteni” a súlyos szexuális bántalmazások okozta traumákból, amelyek szinte mindegyikük múltját befeketítik, és amelyekre mind különbözőképpen reagáltak.

 

A 13 éves Justin legnagyobb álma, hogy igazi ladyboy lehessen, a 15 éves Pablo pedig elfelejtette hogyan kell mosolyogni, miután a szeme láttára ölték meg a családját. Mikala Krogh rendező egy éven át követi e kiszolgáltatott fiatalok sorsát, akik egy olyan társadalomban kényszerülnek felnőni, ahol minden harmadik gyerek szexuális bántalmazásnak van kitéve, és ahol gyerekek ezrei élnek egyedül az utcákon. Egyszerre lebilincselő, sürgető politikai kérdéseket felvető és művészien kifinomult film arról, hogyan lehet legalább néhányuknak valóban segíteni.

 

A film nagykövete: Molnár László, a Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület alelnöke

 

 

A Year of Hope / Egy év a remény jegyében

 


Helyszín: Aréna Pláza Cinema City

 


Vetítési időpontok:

2019. február 1.,13:30

2019. február 2., 15:30

 

Jegyek a helyszínen és interneten (https://www.cinemacity.hu/) is válthatóak.

 

A film előzetesét itt lehet megnézni: https://vimeo.com/257099812?fbclid=IwAR005KuCnGW4ODi2jGUfhJLRhxPNfffGih6GkO_ZaTo6FBE-mi6LNvVNd8w

 

A film a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál részeként kerül bemutatásra, amely a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma.

 

Bővebb információ a filmről és a filmfesztiválról: http://bidf.hu/film/a-year-of-hope/