Programajánló - Március II.

Írta:  Pákh Éva

 

ajanlo

Erre a hétre is jutnak kiállítások, programok és persze remek filmek. Pákh Éva ajánlja.

 

Először egy kis kiállításajánló:

 

 

Da Vinci Learning

 

Februártól minden hónap első vasárnapja a kíváncsi gyerekeké és felnőtteké a Csodák Palotájában. A DVL TV-csatorna a Felfedező expressz című műsorában látható, szórakoztató fizikai és kémia kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel és exkluzív filmvetítéssel várja a látogatókat. Februári téma a víz, lélegzetelállító, a fizika törvényszerűségeit bemutató játékos kísérleteknek lehetnek szemtanúi az érdeklődők.

 

A látványos bemutató kísérletek mellett, a gyerekeket az Edupress Tudáspróba ismeretterjesztő vetélkedője is várja, a quiz játék helyes kitöltőit nemcsak a tudás hatalmával, de értékes és hasznos ismeretterjesztő ajándék DVD-vel jutalmazzák.
Tudományos, játékos programsorozaton minden alkalommal számos érdekes Da vinci learning film várja az érdeklődőket . A mostani alkalommal a Felfedező expressz című film segítségével többek között azt kutatják, hogy hány érme fér el egy vízzel teli pohárban.
A sorozat sok lenyűgöző, otthon is elvégezhető kísérlettel, elkápráztató trükkökkel igyekszik felkelteni a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt. Az adásokból kiderül például, hogy miért nem fáznak a pingvinek a vízben, miért sárga a citrom, hogyan élt a kőkorszaki ember és hány tüskéje van a sündisznónak.

www.da-vinci-learning.hu

 

Jöhetnek a filmek:

 

Az erő krónikája

 

Nincs átverés. Itt minden igaz.
Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Mindegyiküknek megvan a maga baja és öröme. Nem tökéletesek, nagy a szájuk, és kicsit esetlenek. Olyanok, mint bármelyikünk. Abban sem különböznek a világ bármely más kamaszától, hogy a legátlagosabb pillanatukat is feljegyzik, közzéteszik. Csak egy különbség van: nekik már nincsenek átlagos pillanataik.
Egy éjszakai buli közben ráakadnak egy ismeretlen dologra, ami talán nem is a Földről származik. A felfedezésüket követő nap egyre különösebb képességekre tesznek szert: a távolból mozgatnak tárgyakat, megtanulnak repülni, érzékelik egymás indulatait, és egyre erősebbé válnak. Eleinte nagyon élvezik, ami velük történik, de miközben az új erejüket próbálgatják, fokozatosan kiderül, hogy ami játéknak indult, végül bajt is hozhat. Egyre nagyobb bajokat.

Mozikban


A legszebb dolog

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?

Mozikban


Gyász

Éjszaka valahol Észak-Iránban.
Sötéten indul a film, Arshia szülei veszekedését hallgatja egy sötét szobában, csak a kiabálást hallja és a beszűrődő fényt. A kiabálás vége az lesz, hogy becsapják az ajtót beszállnak az autójukba és a rokonokra hagyván Arshia-t elindulnak Teheránba.
A rokonok: Kamran (Kiomars Giti) és Sharareh (Sharareh Pasha), mindketten siketek.
Miután nem tudják mi történt Arshia szüleivel elindulnak utánuk Teherán felé, hogy hazavigyék őt. Azonban az úton rettenetes dologgal szembesülnek: egy balesetben mindketten meghaltak egy alagútban. Kamran és Sharareh úgy dönt nem mondják el Arshia-nak, és mennek. Jelbeszéddel kommunikálnak, a hátsó ülésen utazó Arshia, pedig figyeli jeleiket.

Mozikban

 

Rém hangosan és irtó közel

 

Oskar nem átlagos fiú. Amatőr feltaláló, felfedező, csillagász, zenész és ékszertervező. Imádott apja (Tom Hanks) a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott. Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit.
Útnak indul: bebarangolja New Yorkot, sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik. Gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja (Sandra Bullock) egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget.

Mozikban