Úszócuccgyűjtó akció

swim

A gyöngyöspatai iskolások abban a kivételes helyzetben vannak, hogy saját uszodájuk van.

Órarend szerint kötelező az úszás, ám jelenleg a roma diákok nem élhetnek a kötelezettségük teljesítésével, az iskolájuk szerint azért, mert nincs úszófelszerelésük. Az önkormányzat nem támogatja a rászoruló gyerekeket, ezért az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány ÚSZÓCUCCGYŰJTŐ akciót szervez, hogy a mélyszegénységben élő diákok is járhassanak úszásoktatásra.



Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, járuljon hozzá úszófelszerelések beszerzéséhez, ami a gyerekek uszodahasználatához szükséges. Az alábbi felszereléseket várjuk az alapítvány székhelyére a tanév végéig a 6 -14 éves korú fiúk és lányok számára:

- fiúúszónadrág/ lányúszódressz

- papucs

- törülköző

- úszósapka
- esetleg
úszószemüveg, sporttáska


Szívesen várják nemcsak az új, de a kinőtt, használt, de jó állapotban lévő felszereléseket is. Ezen felül a családok szívesen fogadnak egyéb ruhaneműt, gyerekcipőt, sportfelszerelést is. A patai focicsapat roma tagjai például nem tudnak részt venni az edzéseken, mert nincs focicipőjük. 9 db füves pályán használható (stoplis) cipőre lenne szükségük, az alábbi méretekben: 1 db 43-s, 3 db 41-s, 2 db 40-s, 1 db 39-s, 1 db 38-s, 1 db 37-s

 

 (Ezen felül a családok szívesen fogadnak egyéb ruhaneműt, gyerekcipőt, sportfelszerelést is.) 


Terveink szerint az összegyűjtött felszereléseket az iskolát bevonva folyamatosan juttatjuk el a gyöngyöspatai rászoruló családoknak. A többlet darabokat az iskolánál letétbe helyezzük, arra az esetre, ha időközben, vagy jövőre igény lenne rá. Az Alapítványunk pedig vállalja, hogy biztosítja a hiányzó méreteket, a gyűjtés lezárultával.


Kérünk mindenkit, hogy elsősorban NE pénzt küldjenek. Mert nem pénzadományt szeretnénk eljuttatni, és nagy bevásárlásokat kapacitás hiányában nem tudunk lebonyolítani!

Ha valakinek van kapcsolata sportruházatot forgalmazó cégekkel, terjesztőkkel, kérjük jelezze és ha tud, segítsen a cégeket megkeresni az akcióval.

 

Az adományokat az alábbi címre várjuk: 1093 Bp. Lónyai u. 34. III. 21. (31-es kapucsengő).

 

A gyűjtésért felelős munkatársat, Vadászi Bálintot keressék további kérdéseikkel:

 

Telefon: +36-1-323-0882

Fax: +36-1-323-0883

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." target="_blank">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." target="_blank">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.