Programajánló - Ódry Színpad

borka

Az Ódry Színpad áprilisi programját ajánljuk,új bábelőadásokkal, bemutatókkal.

 

A részletes áprilisi program, itt érhető el.

 

Az 1/2 kegyelmű - F. M. Dosztojevszkij regénye

„…kérdezze meg akármelyik gonosztevőtől: kivel óhajt érintkezni inkább, ugyanolyan aljas gazemberrel, mint ő maga, vagy olyan legeslegnemesebb lelkű emberrel, mint ön, őszinte szívű hercegem?”

Jön valaki a semmiből. Nincsenek kötöttségei. Kíváncsi, nyitott és nyílt. Mint egy gyerek. Valami különös idegbetegsége van. Tisztelik és kinevetik. Vonzza és bőszíti a kesze-kusza érdekek és érzelmek közt vergődő felnőtt világot. Csupa jó szándék, csupa együttérzés, megértés és segíteni akarás. És mindenkit tönkretesz maga körül, és visszahullik a semmibe.

 

Pálfi Kata: Borka Mumusföldön

Zenés-bábos kaland 6-100 éves gyerekeknek

Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen.

Bemutató: 2012. március 26. (hétfő) 15.00, Padlás

 

Szép Ernő: Isten madárkái

zenés díszpintyek a szénszünetben -

Az Isten madárkái Szép Ernő egyfelvonásosa, amely egy budai díszmadár-kereskedésben játszódik az 1930-as évek elején. „Minden madár társat választ", ám Fini, a jóforgalmú madárbolt tulajdonosnője, és egy titokzatos úr, aki minden nap benéz a kirakaton át egy félórára, idáig még elmulasztották megejteni a párválasztást. Hörömpőné, Fini barátnéja, felhívja a két árvamadár figyelmét a páros élet szépségeire, majd zsarnoki rafinériával el is éri, hogy Fini és titokzatos úr randevúzzanak. Közben különféle figurák jönnek-mennek az üzletben. Zajlik az élet.

Az előadásban feltűnő alakok egyben a madárüzlet díszmadarai is. Elhangoznak megzenésített Szép Ernő-vers, -kuplé és haikurészletek. Az álom a valóság: a kanál elhajlik - a kalitka kinyílik.

Bemutató: 2012. április 3. (kedd) 19 óra, Padlás


Slawomir Mrozek:Mulatság

Csak a halál stimmel

Meddig a még és hol van a már? Adott három figura egy térben, S, B és N. Akárkik lehetnének és mégis senkik, azért jöttek, hogy megtaláljanak valamit, ami már megtörtént, véget ért vagy soha nem is volt. Görcsbe feszült keresés, vagdalkozó sietség. Minden, amit megtalálnak, csupasz asztal, felborított székek, megtaposott papírvirágok, a lenge-fehér női ruha--illúziónak akarják látni, átsatírozni vele a valóságot, kitörölni minden árulkodóan igaz jelet s elhinni valamit, amit sosem láttak. Felöltött maszkjuk félelmeik és vágyaik összefonódó víziója: megfogalmazott rettegés a haláltól, félelem a nőktől és vágy a hatalomra. A mulatságot megkeresni annyi, mint Godot-ra várni: tudni, hogy van valami, amely a türelmetlenségig elnyújtott és megszabdalt várakozásában és vágyakozásában sem fog bekövetkezni. Ott lenni, ahol már minden megtörtént és az emlékek homokdombjába nyakig fullasztva beszélni és beszélni és akarni--mintha még lenne mit, hol és ki. Csak táncolni kell?

Bemutató: 2012. április 18. (szerda) 19:00, Padlás


Szabó-Székely Ármin: Versenyfutás

A kezdeményezést a szükség szüli:

– Nahát, mégis miféle vadászkutya vagy te? Igazán szégyellheted magad.

Hogyan engedhetted meg azt, hogy egy nálad sokkal kisebb és öregebb nyúl

túljárjon az eszeden?

– Elfeledkeztél valamiről – válaszolt neki az agár. – Én csak a mai vacsorám után futottam, miközben a nyúl az életéért!

Bemutató: 2012. április 25. (szerda) 15 óra, Padlás