Cikkajánló - Kidobták a gyerekeket egy kollégiumból

dormNegyven gyerek került az utcára, miután egyik napról a másikra bezárták a kunszentmiklósi Szent István Alapítványi Kollégiumot és Óvodát. - írja a HIR24 portál.

Bezárt a kunszentmiklósi Szent István Alapítványi Kollégium és Óvoda. Az ARISZAK Képzési Alapítvány által fenntartott intézményt csonka családból, ingerszegény környezetből származó iskolaköteles diákok vehették igénybe. A fenntartó azonban múlt hét szerdán közölte a diákokkal, hogy azonnal el kell hagyniuk az épületet: huszonöt óvodást és tizenöt iskolást tettek ki.

 

Két óra alatt

 

A kunszentmiklósi polgármesteri hivatal is aznap értesült a hírről. Józan Judit jegyző, a Hír24-nek elmondta, a diákok két órát kaptak összepakolni a holmijukat.

 

Orcsik Attila a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal oktatási főosztályvezetője lapunkkal közölte, hogy hazaszállították a gyerekeket otthonaikba, és eljárást indítottak a kollégiumot üzemeltető alapítvány ellen. Orcsik szerint ők is aznap értesültek arról, hogy az Ariszak nem tudja tovább üzemeltetni az épületet, így az visszakerül az egyházhoz.

 

Tovább a teljes cikkre. (hir24.hu)

 

foto: sxc.hu