Cikkajánló - Felakasztotta magát egy 12 éves kisfiú

shameFelakasztotta magát egy 12 éves kisfiú, miután kizárták az iskolából. A brit Jordan Green nem tudta feldolgozni nagyanyja halálát és szülei válását. A kizárás volt az utolsó csepp a pohárban – írja a Daily Mail. A hir24 cikkét ajánljuk.

Jordant korábban egy napra már kitiltották az iskolából a viselkedése miatt, de mivel a fiú csak még rosszabb lett, az igazgató öt napra, aztán állandóra növelte a tiltást. Az iskolavezető ez utóbbi döntése után a letört Jordan hazament, felhívta édesanyját, Heidit, és azt mondta: „Szép életet, anya. Úgy érzem, öngyilkos leszek." Heidi bár megrémült, arra nem számított, hogy fia ezt komolyan gondolja. Megpróbálta visszahívni, de Jordan nem vette fel a telefont. „Azt hittem nem akar velem beszélni" – mondta az anya, aki este 8 óra után ért haza a munkából. A házban csend volt, Heidi azt hitte, fia nincs otthon. Aztán megtalálta Jordant. A 12 éves fiú felakasztotta magát.

 

A kihallgatás során az anya azt mondta, Jordan nagyanyja halála és szülei válása után figyelmetlen lett az iskolai órákon. Viselkedése egyre rosszabbá vált, bomlasztotta az osztályt, agresszív lett, visszaszólt a tanároknak, emiatt sokszor kitiltották az órákról.

 

A fenti példa sajnos rámutat a közvetlen veszélyre, ami abból fakad, ha az iskola kizár, nem keres közös segítséget a Gyermekjóléti Szolgálattal, a családdal, és nem vonja be a szülőket a gyerek viselkedésének megváltozása során.

 

Tovább a teljes cikkre

foto:sxc.hu