Az vagy, amit teszel! - ez a Hősök Tere-projekt szemlélete



Kiből lehet hétköznapi hős? A kezdeményezés szerint bárki azzá válhat, a recept egyszerű: bátorság, figyelmesség és segítőkészség kell hozzá, és persze az elhatározás.


"Elindult a Hősök Tere-projekt, amelynek keretében 120 önkéntes próbálja meg hazánkban adaptálni a neves szociálpszichológus, Philip Zimbardo hétköznapi hősök kísérleteit. A lényege: minél több jótettel arra buzdítani a magyarokat, hogy megnőjön a bizalmuk egymásban és önmagukban, és levetkőzzék a mindennapos közönyt. A program szerdán kezdődött a Deák téren." – írta a hvg.hu.


A projekt keretében már megkezdődött az önkéntesek és trénerek képzése, a továbbiakban kiállítást, konferenciát, szabadtéri fesztivált is szerveznek majd, június 20-án pedig önként jelentkező felső tagozatos pedagógusokat képeznek ki, akik tovább adhatják a pozitív szemléletet a gyerekeknek. Így juthat el reményeik szerint az országban mindenhova a Hősök Tere szellemisége, vagyis az, hogy egy kicsit jobban figyeljünk oda egymásra, vegyük észre, a környezetünkben élőknek mire van szüksége, nyissunk egymás felé – teremtsünk egy élhetőbb világot magunknak. 


A hvg.hu interjúja Philip Zimbardo-val itt olvasható