puccsA KlikkTV Puccs című, február 13-i műsorának vendége Szabó Tímea és Horgas Péter mellett dr. Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi szakember volt. A műsorban Novák Katalin köztársasági elnök lemondása kapcsán arról beszélgettek, hogy az ügynek milyen hatása lehet a hazai gyermekvédelmi rendszerre.

herczog mariaNemrég látott napvilágot, hogy Novák Katalin államfő még tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki próbálta eltussolni, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált. A bíróság 3 év 4 hónap börtönre ítélte, mert arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomást. Dr. Herczog Mária gyermekvédelmi szakember szerint elfogadhatatlan és védhetetlen az államfő döntése, aki esetében súlyosbító tény, hogy államtitkárként, miniszterként felelős volt a gyermekek védelméért. A témáról több cikkben is megkérdezték a napokban, ezekből az alábbiakban idézünk.

gyerekjogi konferenciaA Gyermekjogi Civil Koalíció  Gyermekjogi konferenciáját idén az Emberi Jogok Világnapjához közelítve, december 7-én rendezi meg, szem előtt tartva Janusz Korczak szavait is, miszerint “Nincsenek gyerekek, emberek vannak”.

herczog missing childrenA Missing Children Europe (Eltűnt Gyermekek Európája) örömmel jelenti be, hogy Dr. Herczog Máriát választották a szervezet új elnökévé. Herczog Mária a gyermekjogok területén kutatói és oktatói karrierje révén kiemelkedő szakértelemmel és elkötelezettséggel rendelkezik, amelyet szociológiai és közgazdasági szakmai háttere egészít ki.

pic2023. október 17-18-án az Eurochild kétnapos képzést tartott a gyermekek helyi szintű részvételi struktúráinak kialakításáról Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban, a CHILD CITIZENS nevű új uniós projektünk részeként.

1. oldal / 100