Szülőség okosan – Mamata Program

mamataAz Adjunk elsőbbséget az első éveknek! kampányhoz kapcsolódva alánjuk a Mamata Program weboldalát (https://mamata.hu). A Program két alappillére a megrázott baba szindróma megelőzése/felszámolása és a csecsemők általános ellátásának javítása, a pozitív szülői eszköztár megismertetésével. Tudományosan megalapozott tartalmaikat hétköznapi nyelvre fordítják le, hogy segítsenek a szülőknek és gondviselőknek minél jobb szülővé válni.

A Mamata nemcsak egy SBS megelőző, hanem egy komplex, szülővé válást segítő program, melyet elkötelezett, hiteles szakemberek vezetnek: gyermekorvosok, pszichológusok, védőnők, kutatók, szülészek, traumatológusok és sok egyéb területről érkező szakember.

 

Tanfolyamaikon támogató interaktív légkörben juthatnak az érdeklődők megoldást nyújtó gyakorlati tudáshoz. Kiscsoportos foglalkozásainkon és rugalmas időbeosztású online tanfolyamaikon a jelentkezők személyes problémáikra, pillanatnyi elakadásaikra is választ kaphatnak. Az egészségügyi szakdolgozókat, elsősorban védőnőket és szülésznőket szeretettel várják jelenléti és online módszertani képzéseiken.

 

Modellértékű rendszerük létrehozásával hozzájárulnak az egészségügy előtt álló szemléletváltáshoz. Átfogó, magas színvonalú, az emberi kapcsolatokra építő szolgáltatásaik befolyással bírnak az egyéni és csoportos kapcsolatokra, közösségekre és ezek komoly védő és megtartó hatással rendelkeznek.

 

A Mamata Program elkötelezett:

• a „megrázott baba szindróma” megelőzése és a csecsemők általános jólétének előmozdítása mellett,

• a pozitív gyermeknevelési elvek széles körű terjesztése mellett,

• a családok, gondozók és szakemberek támogatása és oktatása mellett,

• a döntéshozók támogatásában, szakpolitikák valamint kutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

 

Együttműködnek állami és civil szervezettekkel, elkötelezett személyekkel, vállalatokkal, hogy tudást, oktatást és eszközöket tudjanak biztosítani a szülők, a szakemberek számára, melyek végső soron a gyermekek jóllétét, egészségét szolgálják.