A gyermektervezéstől az iskolába lépésig

MHI logo ok 32022-2023 folyamán a Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézete vezetésével összegyűjtik és egy módszertani kötetbe rendezik azokat a hazánkban adaptált, validált kérdőíves mérőeszközöket, amelyeket a gyermektervezéstől az iskolába lépésig, a kora gyermekkori fejlődés idején tölthetnek ki szülők gyermekük fejlődéséről, a szülőségről (gondozásról, nevelésről), a szülő-gyermek kapcsolatról, a kora gyermekkori lelki egészségről és a fejlődést támogató vagy kockáztató környezeti jellemzőkről.

 Az országban felkeresték már az ismert fejlődéskutató műhelyek, babalaborok, gyerekügyi projektek vezetőit, kutatóit, azonban lehetséges, hogy nem tudnak kisebb alkotó műhelyek, doktoranduszok, szakdolgozók értékes munkáiról. Ezért várják az érdeklődő kollégák jelentkezését. A gyűjteményben a publikációt és a szerkesztést egy egységes módszertani sablon segíti.

 

Érdeklődésüket és publikációs szándékukat Dr. Danis Ildikónál, a Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézet tudományos főmunkatársánál, a módszertani projekt koordinátoránál és a gyűjteményes kötet szerkesztőjénél jelezhetik a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.