Média megjelenések a programról

civilek a gyermekekert sajto„Szülőket, tanárokat képeznek civilek arra, hogyan lehet megelőzni a gyermekek elleni szexuális visszaélést, illetve hogyan lehet észrevenni, ha a gyermek áldozat. Egyebek mellett azt tanítják, hogy ne maradjon egyedül a gyerek egy felnőttel, és ha baj van, ne maradjon egyedül a problémával.”

 

„Egy amerikai civil szervezet kidolgozott egy programot, amellyel szülőknek, tanároknak és más, gyermekek közelében dolgozóknak segítenek felismerni a kiskorúak elleni szexuális visszaélés veszélyét, illetve az áldozatokat. Ezt a módszert már 15 országban ismerik, köztük Izlandon. Ott a Blátt Áfram, nevű szervezet tart tréningeket immár 10 éve és most Magyarországon is elindult a program.”

 

A teljes cikk elérhető a Hír24 portálon.

 

„A gyermekbántalmazás formái közül talán a legtöbb indulatot és hárítást a gyermekekkel való szexuális visszaélések váltják ki. A dolog gyakoriságát nehezen fogadja el a közvélemény, holott orvosi és kriminalisztikai adatok alapján is nagyjából minden ötödik lányt és minden tizedik fiút bántalmaznak. Nem véletlen, hogy az ember hitetlenkedéssel fogadja ezeket az adatokat és történeteket, a hitetlenkedés ebben az esetben a pszichológiai védőrendszerünk működésbe lépését jelenti: szeretnénk ugyanis hinni abban, hogy egy nagyjából igazságos világban élünk, ahol extrém esetektől eltekintve a jó legtöbbször elnyeri jutalmát, szörnyű dolgok pedig csak azokkal történnek, akik kifejezetten keresik a bajt. Ebbe a világképbe nehéz beilleszteni azt a tényt, hogy a fejlett világban, nem csak a szegény rétegekben, hanem a felső középosztályban is gyermekeket molesztálnak szexuálisan tanáraik vagy épp rokonaik.

 

A Civilek a Gyermekekért program célja, hogy bővítse a gyermekekkel napi kapcsolatban álló felnőttek ismereteit a gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések megelőzéséről, a veszélyhelyzetek elkerüléséről, és a témáról való hatékony kommunikációról.”

 

A teljes cikk elérhető a Dívány.hu portálon.

 

Fotó: Lélekben Otthon Alapítvány