Elindult Józsefváros Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programja – Nyitóesemény szeptember 22.

joker start honlap png 1024x683A Józsefvárosi Önkormányzat 2023 májusában kétéves, az Európai Unió által is támogatott Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programot indított, melynek a résztvevő gyerekek ötletei és szavazatai alapján lett JóKer a program neve. A legnagyobb európai gyermekjogi és gyermekjólléti szervezet, a mintegy 200 tagszervezetet számláló Eurochild, a Partners Hungary Alapítvány és a Wesley János Főiskola mellett a Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület is a partnerek között van.

 

 

 A projekt során az önkormányzattal és a részt vevő szervezetekkel együttműködésben a tervek szerint a következő két évben az alábbi programokra, eseményeke kerül majd sor:

- gyerekbarát kerekasztalok szervezése,

- gyerek- és ifjúsági tanács alakítása,

- több intézményben a gyerekek és a fiatalok is dönthetnek majd arról – külön részvételi költségvetés keretében –, mire fordítsanak forrást az egyes intézmények,

- interaktív gyerekjogi foglalkozásokat szervezése,

- külön programot indítása az érdeklődő szülőknek,

- képzések szervezése a gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó szakemberek számára.

 

A program során a partnerekkel nagyon sokat fogunk gyerekekkel és fiatalokkal találkozni, és azon dolgozni, hogy minél inkább hallassák a hangjukat, és részt vegyenek az őket is érintő döntésekben.

 

A Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program nyitóeseményre szeptember 22. kerül sor, a Kesztyűgyár Közösségi Ház 15. születésnapjához kapcsolódó rendezvényeken: https://www.facebook.com/events/2005769199770036