Gyerekbarát városok

city

 

Egy érdekes szakmai programot ajánlunk olvasóink figyelmébe. A "Gyerek a városban" 2012-es nemzetközi konferenciájának négy tematikus blokkja egyenként mutatja be egy gyerekbarátnak tekinthető város ideális felépítését, fókuszban a játékhoz való joggal, a gyermekjogokkal, az egészséghez és egészséges környezethez való joggal, illetve a generációk közötti szolidaritás erősítésével.

 

A konferenciát a Gyermekbarát Városok Európai Szövetsége (ENCFC), a Gyermek a Városban Alapítvánnyal közösen szervezi, 2012. szeptember 26-28 között, Zágrábban.

 

A hatodik nemzetközi összejövetel izgalmas témaköröket és kérdéseket érint:

 

- Játékhoz való jog: Hogyan érdemes megtervezni egy gyermekbarát nagyvárosban a játék lehetséges tereit? Hatékony összefogást szorgalmazva és nyomást gyakorolva a várostervezésre, annak érdekében, hogy minél változatosabb élményekkel gazdagodhasson a fiatal generáció?

 

- Gyermekjogok: Hogyan alkalmazzuk és kommunikáljuk a gyermekek jogait egy gyerekbarát városban? Hogyan ismertessük meg és készítsük fel a polgárokat e jogok szélesebb körű ismeretére és terjesztésére?

 

- Egészség: Hogyan biztosítsuk a gyerekek mentális, szociális, lelki és érzelmi szükségleteit? A kihívást az jelenti ebben a szekcióban, hogy az eltérő igényeket képes legyen egységben kezelni, ezáltal biztosítva hatékonyan a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges jogait.

 

- Generációk közötti szolidaritás: Elengedhetetlen, hogy a gyerekek jogai és a lehetséges megoldások a különböző társadalmi csoportok problémáinak együttes kezelésével valósuljanak meg. A negyedik szekció ezért a társadalmi integráció és a generációk közötti szolidaritás kérdéseivel foglalkozik majd.

 

Videó

Regisztráció a konferenciára