Fertőző erőszak

bekeHol tartanánk, ha megértenénk, hogy az erőszak egy „fertőző” és tanult viselkedési forma? Mi történne, ha ezt felismerve a fertőzés terjedését a gondolkodásunkkal és viselkedésünk megváltoztatásával érnénk el, ahelyett, hogy széles körben alkalmazzuk a letartóztatásokat és bebörtönzéseket?

És mi kell ahhoz, hogy megszakíthassuk, vagy éppen megelőzzük az erőszak terjedését?

 

Dr. Patrick Kelley, az Orvostudományok Intézetének (IOM) igazgatója nyitógondolatai során egyértelművé vált, hogy a 2012. április 30. és május 1. között megrendezett „Az erőszak, mint járvány” címet viselő műhelyfoglalkozás történelmi eseménnyé válik. A The New York Times az IOM szervezetét Amerika legelismertebb és leghitelesebb tanácsadójának nevezte az egészségügyi és gyógyszeripari kérdésekben, és kijelentette, hogy a szervezet jelentései által képes „megváltoztatni az orvosi gondolkodást az egész világon”.

 

A konferencián szakértők és szakemberek interdiszciplináris megközelítésben vizsgálták az erőszak jelenségét, kialakulását és megfékezésének lehetőségeit. A felszólalók ösztönözték a tudományos közösség tagjait, hogy az erőszakot egészségügyi járványhoz hasonlónak tekintsék, így próbálják a gyógyítás alternatíváit feltérképezni.

 

 

 

Bővebben:

forrás (IOM)

Ceasefire