Megmozgatja a fantáziát: országos "Mesefaragó" pályázat indult gyerekeknek

Játékos megmérettetésre hív a közös játék öröméért alakult Játszóvilág Egyesület az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak kiírt meseíró pályázatában. A szeptember 30-án indult verseny győztese egy, a Játéksziget bolthálózat által felajánlott, és a gyerekek számára kialakított hatalmas játszósarokkal lesz gazdagabb. A pályaműveket november 7-ig várják a szervezők.

A Játszóvilág egyesület azzal a céllal indította el meseíró pályázatát, hogy a kreativitást és ügyességet fejlesztő játékok fontos szerepére hívja fel a figyelmet, illetve népszerűsítse a családon belüli közös játék pozitív hatásait. Ezeket az értékeket hangsúlyozza a gyermeki fantáziát megmozgató Mesefaragó pályázat, ahol a résztvevők közül kikerülő nyertes csapat egy színes illusztrációkkal díszített, és rengeteg fejlesztőjátékkal berendezett játszósarkot nyer óvodája vagy iskolája számára.

A szervezők az egész országból várnak pályaműveket: a kezdeményezés több mint 4000 iskolát és óvodát szólít meg országszerte. A teljes pályázati kiírás és a letölthető anyagok a mesefarago.jatszovilag.com oldalon érhetők el, ahol a résztvevők egyben a kész pályázatokat is benyújthatják.

 

Az egyesület honlapja: jatszovilag.com