Szakmai fórum

forum national consultatuionA “Kísérő nélküli kiskorúak: Tudástranszfer szakemberek számára a nevelőszülői elhelyezések növelése érdekében” (FORUM) projekt az Európai Unió által megfogalmazott prioritásokra figyelemmel készült, amelyek szerint jobb védelmet kell biztosítani az EU területén a migrációs helyzetekben lévő gyerekek számára, jogaik tiszteletben tartásával.

Ennek keretén belül fejleszteni kell a magas minőségű nevelőszülői ellátó rendszert, megosztva azon országok tapasztalatait és szakértelmét, ahol a nevelőszülői ellátás már fejlett, és átadni ezeket azoknak az országoknak, ahol az ellátások még korlátozottan állnak rendelkezésre.

 

2019. május 2-án az Országos Kriminológiai Intézetben szakmai fórumot szerveztünk gyermekvédelmi, gyermekjogi, rendészeti területen, illetve nevelőszülői hálózatban dolgozó szakember, továbbá nevelőszülők részvételével.

 

A szakmai fórumon a program hazai vezetője, dr. Herczog Mária tartott előadást a projektről, továbbá a fórum keretében a nevelőszülői gondoskodásról, a nevelőszülők és a náluk nevelkedő gyerekek támogatásának megerősítéséről beszéltünk, megosztva a nemzetközi tapasztalatokat, és bemutatva a projekt keretében fejlesztett kiegészítő tananyagot, amelyből idehaza 3 képzési csoportot fogunk tartani a közeljövőben.

 

További információk a programról: https://forum-project.alberodellavita.org/